ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ (email επικοινωνίας: thetradingstrategist@yahoo.com)
Λίγα λόγια για εμένα
Είμαι πιστοποιημένος τύπου Δ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και Χρηματοοικονομικά σε Αγγλία και Γερμανία. Έχω εργαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως trader, risk manager και οικονομικός αναλυτής. Ασχολούμαι καθημερινά με τις αγορές τα τελευταία 15 χρόνια και έχω σειρά δημοσιεύσεων σε επενδυτικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Για οποιαδήποτε πληροφορία και επικοινωνία είμαι στη διάθεση σας στο e-mail: THETRADINGSTRATEGIST@YAHOO.COM
Σύνδεσμοι


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ για Πέμπτη 27/11/2014 (Τεχνική Ανάλυση)
454 αναγνώστες
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014
12:06

Κέρδη +2,52% για το Γενικό Δείκτη του ΧΑΑ χθες και κλείσιμο κοντά στο υψηλό της ημέρας, στις 976 μονάδες .

Οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν σχετικά ισχνοί, κάτι το οποίο προβληματίζει.

Σημαντικό στοιχείο η δυσκολία του Δείκτη να υπερβεί το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων καθώς και τα υψηλά του Οκτωβρίου.

Η βραχυπρόθεσμη (ημερήσια) τάση παραμένει ανοδική, όσο τουλάχιστον ο ΓΔ διατηρείται πάνω από τις 940 μονάδες, κάτι που ευνοεί τις υπάρχουσες αγοραστικές θέσεις.

Το επίπεδο των 940 μονάδων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως σημείο εξόδου (stop) από αγοραστικές θέσεις μεσοπρόθεσμου ορίζοντα.

Η μεγάλη ενδοημερήσια μεταβλητότητα του Δείκτη επιβάλλει ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή πριν το άνοιγμα καινούριων θέσεων, αλλά και καλές ευκαιρίες για trading.

Τον τελευτάιο ένα μήνα ο ΓΔ διαπραγματεύεται σε οριζόντιο κανάλι μεταξύ των 850 και των 1.025 μονάδων, τηρώντας στάση αναμονής εν όψει των όποιων εξελίξεων σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο στη χώρα.

Απομένει να δούμε αν οι προσπάθειες απομάκρυνσης του ΓΔ από τα χαμηλά Νοεμβρίου (870) και τα χαμηλά έτους (850) θα συνεχιστούν.

Σημεία αντίστασης είναι οι 980, οι 990 και οι 1.000 μονάδες.

Σημεία στήριξης οι 950, οι 940 και οι 930 μονάδες.

Διάγραμμα Γενικού Δείκτη (ημερήσιο):

Για αναλυτικότερη ενημέρωση & ανάλυση αγορών, μπείτε στα:

Globaltrader.gr

thetradingstrategist.wordpress.com

 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρον blog δεν παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Το περιεχόμενο του blog εκφράζει προσωπικές απόψεις -βασισμένες σε τεχνική ανάλυση- και έχει εκπαιδευτικό κ επιμορφωτικό χαρακτήρα. Το περιεχόμενο του blog σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως προτροπή για το άνοιγμα, κλείσιμο ή διατήρηση θέσεων σε οποιαδήποτε κινητή αξία που διαπραγματεύεται σε οποιαδήποτε αγορά, οργανωμένη ή μη. Ουδεμία ευθύνη φέρω για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης από πλευράς των αναγνωστών ή άλλων τρίτων! Για την παροχή επενδυτικών συμβουλών απευθυνθείτε σε πιστοποιημένους επαγγελματίες που λειτουργούν νόμιμα. Για την αναδημοσίευση μέρους ή όλου του περιεχομένου του άρθρου παρακαλείστε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μου, όπως και για οποιοδήποτε σχόλιο ή ερώτηση.

 

Σχετικές μετοχές:
FTSE ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Τα άρθρα στο παρον blog εκφράζουν προσωπικές απόψεις και όχι επενδυτικές συμβουλές. Δε φέρω ευθύνη για τυχόν πράξεις από πλευράς των αναγνωστών ή τρίτων! Σχόλια και ανταλλαγή απόψεων είναι ευπρόσδεκτα.

The blog material does not constitute investment or trading advice. All opinions expressed in this blog are solely for information and educational purposes. I bear no responsibility for any actions made by third parties after reading the blog! Comments and exchange of ideas are very welcome.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις