ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ (email επικοινωνίας: thetradingstrategist@yahoo.com)
Λίγα λόγια για εμένα
Είμαι πιστοποιημένος τύπου Δ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και Χρηματοοικονομικά σε Αγγλία και Γερμανία. Έχω εργαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως trader, risk manager και οικονομικός αναλυτής. Ασχολούμαι καθημερινά με τις αγορές τα τελευταία 15 χρόνια και έχω σειρά δημοσιεύσεων σε επενδυτικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Για οποιαδήποτε πληροφορία και επικοινωνία είμαι στη διάθεση σας στο e-mail: THETRADINGSTRATEGIST@YAHOO.COM
Σύνδεσμοι


ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ για Τρίτη 25/11/2014 (Τεχνική Ανάλυση)
453 αναγνώστες
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014
18:30

Περιορισμένης έκτασης πτωτική συνεδρίαση τη Δευτέρα (-0,50%) και κλείσιμο στις 990 μονάδες για το Γενικό Δείκτη του ΧΑΑ.

Η σημερινή εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη μετά τις 4 συνεχόμενες ισχυρά ανοδικές συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Η βραχυπρόθεσμη (ημερήσια) τάση παραμένει ξεκάθαρα ανοδική, όσο τουλάχιστον ο ΓΔ διατηρείται πάνω από τις 930 μονάδες, κάτι που ευνοεί τις υπάρχουσες αγοραστικές θέσεις.

Το επίπεδο των 930 μονάδων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως σημείο εξόδου (stop) από αγοραστικές θέσεις μεσοπρόθεσμου ορίζοντα.

Η "υπεραγορασμένη" κατάσταση του Δείκτη, όμως, επιβάλλει ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή πριν το άνοιγμα καινούριων θέσεων.

Τον τελευτάιο ένα μήνα ο ΓΔ διαπραγματεύεται σε οριζόντιο κανάλι μεταξύ των 850 και των 1.025 μονάδων, τηρώντας στάση αναμονής εν όψει των όποιων εξελίξεων σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο στη χώρα.

Οι προσπάθειες απομάκρυνσης του ΓΔ από τα χαμηλά μήνα (870) και τα χαμηλά έτους (850) απέκτησαν δυναμική από τις αρχές της προγούμενης εβδομάδας.

Οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν σχετικά ισχνοί, κάτι το οποίο προβληματίζει.

Σημεία αντίστασης είναι οι 1.005, οι 1.015 και οι 1.025 μονάδες.

Σημεία στήριξης οι 980, οι 965 και οι 950 μονάδες.

Διάγραμμα Γενικού Δείκτη (ημερήσιο):

Για αναλυτικότερη ενημέρωση & ανάλυση αγορών, μπείτε στα:

Globaltrader.gr

thetradingstrategist.wordpress.com

 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρον blog δεν παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Το περιεχόμενο του blog εκφράζει προσωπικές απόψεις -βασισμένες σε τεχνική ανάλυση- και έχει εκπαιδευτικό κ επιμορφωτικό χαρακτήρα. Το περιεχόμενο του blog σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως προτροπή για το άνοιγμα, κλείσιμο ή διατήρηση θέσεων σε οποιαδήποτε κινητή αξία που διαπραγματεύεται σε οποιαδήποτε αγορά, οργανωμένη ή μη. Ουδεμία ευθύνη φέρω για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης από πλευράς των αναγνωστών ή άλλων τρίτων! Για την παροχή επενδυτικών συμβουλών απευθυνθείτε σε πιστοποιημένους επαγγελματίες που λειτουργούν νόμιμα. Για την αναδημοσίευση μέρους ή όλου του περιεχομένου του άρθρου παρακαλείστε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μου, όπως και για οποιοδήποτε σχόλιο ή ερώτηση.

Σχετικές μετοχές:
FTSE ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Τα άρθρα στο παρον blog εκφράζουν προσωπικές απόψεις και όχι επενδυτικές συμβουλές. Δε φέρω ευθύνη για τυχόν πράξεις από πλευράς των αναγνωστών ή τρίτων! Σχόλια και ανταλλαγή απόψεων είναι ευπρόσδεκτα.

The blog material does not constitute investment or trading advice. All opinions expressed in this blog are solely for information and educational purposes. I bear no responsibility for any actions made by third parties after reading the blog! Comments and exchange of ideas are very welcome.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις