ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ (email επικοινωνίας: thetradingstrategist@yahoo.com)
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Είμαι πιστοποιημένος τύπου Δ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και Χρηματοοικονομικά σε Αγγλία και Γερμανία. Έχω εργαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως trader, risk manager και οικονομικός αναλυτής. Ασχολούμαι καθημερινά με τις αγορές τα τελευταία 15 χρόνια και έχω σειρά δημοσιεύσεων σε επενδυτικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Για οποιαδήποτε πληροφορία και επικοινωνία είμαι στη διάθεση σας στο e-mail: THETRADINGSTRATEGIST@YAHOO.COM
Σύνδεσμοι


EUR/USD για Πέμπτη 11/9/2014 (Τεχνική Ανάλυση)
463 αναγνώστες
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014
19:20

EUR/USD:

Το Ευρώ βρίσκεται πλέον λίγο πάνω από τα χαμηλά των τελευταίων 2 ετών.

Διατηρούμε τη μικρή θέση short καθώς δεν υπάρχει κανένας τεχνικός δείκτης τάσης που να μας προτρέπει να την κλείσουμε, όσο "υπερπωλημένη" και αν είναι η ισοτιμία.

Τη θέση μας θα κλείσουμε στο 1,3010 σε περίπτωση ανοδικής αντίδρασης τις επόμενες ημέρες.

Μία τέτοια διορθωτική άνοδος έως το 1.30 είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί στις επόμενες συνεδριάσεις για να αμβλύνει λίγο τις εντυπώσεις από το ξεπούλημα των τελευταίων εβδομάδων στο EUR, ειδικά κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης με την ομιλία της ΕΚΤ.

Επί της ουσίας βέβαια ακόμη και μία άνοδος λίγο πάνω από το 1.30 δε θα αλλάξει την τεχνική εικόνα της ισοτιμίας, η οποιά παραμένει τραγική.

Προς τα κάτω παραμένει εφικτός ο στόχος του 1.2750 (πολλάπλή στήριξη από Ιούλιο 2013).

Από τις άλλες ισοτιμίες διακρίνουμε την ισχύ του USD έναντι του JPY, καθώς και την αμείωτη πτωτική τάση της GBP που ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις του EUR.

 

Διάγραμμα EUR/USD (εβδομαδιαίες μπάρες)

 

Οι παρακάτω ενδείξεις αφορούν σε trades με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα διακράτησης:

ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ: USD/JPY

ΠΤΩΤΙΚΗ ΤΑΣΗ: EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD

ΠΛΑΓΙΑ ΤΑΣΗ: -

 

Για αναλυτικότερη ενημέρωση & ανάλυση αγορών, μπείτε στα:

Globaltrader.gr

thetradingstrategist.wordpress.com

 

 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρον blog δεν παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Το περιεχόμενο του blog εκφράζει προσωπικές απόψεις -βασισμένες σε τεχνική ανάλυση- και έχει εκπαιδευτικό κ επιμορφωτικό χαρακτήρα. Το περιεχόμενο του blog σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως προτροπή για το άνοιγμα, κλείσιμο ή διατήρηση θέσεων σε οποιαδήποτε κινητή αξία που διαπραγματεύεται σε οποιαδήποτε αγορά, οργανωμένη ή μη. Ουδεμία ευθύνη φέρω για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης από πλευράς των αναγνωστών ή άλλων τρίτων! Για την παροχή επενδυτικών συμβουλών απευθυνθείτε σε πιστοποιημένους επαγγελματίες που λειτουργούν νόμιμα.

 

 

Σχετικές μετοχές:
EURO USD
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Τα άρθρα στο παρον blog εκφράζουν προσωπικές απόψεις και όχι επενδυτικές συμβουλές. Δε φέρω ευθύνη για τυχόν πράξεις από πλευράς των αναγνωστών ή τρίτων! Σχόλια και ανταλλαγή απόψεων είναι ευπρόσδεκτα.

The blog material does not constitute investment or trading advice. All opinions expressed in this blog are solely for information and educational purposes. I bear no responsibility for any actions made by third parties after reading the blog! Comments and exchange of ideas are very welcome.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις