ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ (email επικοινωνίας: thetradingstrategist@yahoo.com)
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Είμαι πιστοποιημένος τύπου Δ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και Χρηματοοικονομικά σε Αγγλία και Γερμανία. Έχω εργαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως trader, risk manager και οικονομικός αναλυτής. Ασχολούμαι καθημερινά με τις αγορές τα τελευταία 15 χρόνια και έχω σειρά δημοσιεύσεων σε επενδυτικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Για οποιαδήποτε πληροφορία και επικοινωνία είμαι στη διάθεση σας στο e-mail: THETRADINGSTRATEGIST@YAHOO.COM
Σύνδεσμοι


FTSE-25 & Ελληνικές Μετοχές για Τετάρτη 10/9/2014 (Τεχνική Ανάλυση)
536 αναγνώστες
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014
06:51

Μεγάλη πτώση για τον FTSE-25 την Τρίτη, με αποτέλεσμα να απωλέσει όλα τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας.

Λόγω του πολύ άσχημου κλεισίματος που συνοδεύτηκε από ικανό όγκο συναλλάγων, η ημερήσια τάση γύρισε σε Ουδέτερη, κάτι που σημαίνει ότι οι αγοραστικές (long) θέσεις δεν ευνοούνται πλέον.

Ο δείκτης έκλεισε και πάλι κάτω από τις αντιστάσεις στο 380/382 που δημιουργούσαν τα υψηλά της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου, μία αρκετά αρνητική εξέλιξη.

Αν το πρόσημο της αγοράς τις αμέσως επόμενες ημέρες είναι αρνητικό, βαίνουμε προς επαναδοκιμασία των χαμηλών έτους, κάτω από τις 340 μονάδες, κάτι για το οποίο μιλήσαμε σε προηγούμενο άρθρο.

Για να μη συμβεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μη "χαθεί" η στήριξη στις 368/370 μονάδες (χαμηλό Ιουλίου και Σεπτεμβρίου).

Αντιστάσεις στις 390/392 μονάδες (ενδιάμεσο υψηλό Ιουλίου και Σεπτεμβρίου).

 

Διάγραμμα FTSE-25 (ημερήσιο):

 

 

Υπό το πρίσμα της τεχνικής ανάλυσης, η βραχυχρόνια (ημερήσια) εικόνα των επιμέρους τίτλων του 25-άρη είναι η εξής:

ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ: -

 

ΠΤΩΤΙΚΗ ΤΑΣΗ: ΟΠΑΠ, ΦΡΙΓΟ, ΦΦΓΚΡΠ

 

ΑΝΑΜΟΝΗ: FTSE-25, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΤΙΤΚ

 

Για αναλυτικότερη ενημέρωση & ανάλυση αγορών, μπείτε στα:

Globaltrader.gr

thetradingstrategist.wordpress.com

 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρον blog δεν παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Το περιεχόμενο του blog εκφράζει προσωπικές απόψεις -βασισμένες σε τεχνική ανάλυση- και έχει εκπαιδευτικό κ επιμορφωτικό χαρακτήρα. Το περιεχόμενο του blog σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως προτροπή για το άνοιγμα, κλείσιμο ή διατήρηση θέσεων σε οποιαδήποτε κινητή αξία που διαπραγματεύεται σε οποιαδήποτε αγορά, οργανωμένη ή μη. Ουδεμία ευθύνη φέρω για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης από πλευράς των αναγνωστών ή άλλων τρίτων! Για την παροχή επενδυτικών συμβουλών απευθυνθείτε σε πιστοποιημένους επαγγελματίες που λειτουργούν νόμιμα. Για την αναδημοσίευση μέρους ή όλου του περιεχομένου του άρθρου παρακαλείστε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μου, όπως και για οποιοδήποτε σχόλιο ή ερώτηση.

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
FTSE ΟΛΠ ΟΠΑΠ ΟΤΕ ΤΕΝΕΡΓ ΤΙΤΚ ΦΡΙΓΟ ΦΦΓΚΡΠ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Τα άρθρα στο παρον blog εκφράζουν προσωπικές απόψεις και όχι επενδυτικές συμβουλές. Δε φέρω ευθύνη για τυχόν πράξεις από πλευράς των αναγνωστών ή τρίτων! Σχόλια και ανταλλαγή απόψεων είναι ευπρόσδεκτα.

The blog material does not constitute investment or trading advice. All opinions expressed in this blog are solely for information and educational purposes. I bear no responsibility for any actions made by third parties after reading the blog! Comments and exchange of ideas are very welcome.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις