ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ (email επικοινωνίας: thetradingstrategist@yahoo.com)
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Είμαι πιστοποιημένος τύπου Δ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και Χρηματοοικονομικά σε Αγγλία και Γερμανία. Έχω εργαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως trader, risk manager και οικονομικός αναλυτής. Ασχολούμαι καθημερινά με τις αγορές τα τελευταία 15 χρόνια και έχω σειρά δημοσιεύσεων σε επενδυτικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Για οποιαδήποτε πληροφορία και επικοινωνία είμαι στη διάθεση σας στο e-mail: THETRADINGSTRATEGIST@YAHOO.COM
Σύνδεσμοι


FTSE-25 Ελληνικές Μετοχές για Δευτέρα 1/9/2014 (Τεχνική Ανάλυση)
499 αναγνώστες
Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014
08:55

Τρίτο συνεχόμενο αρνητικό κλείσιμο για τον FTSE-25 την Παρασκευή και μάλιστα στο χαμηλό της ημέρας.

Ο Δείκτης πάντως κρατιέται κοντά στα υψηλά 3 εβδομάδων και μέσω της τρέχουσας συσσώρευσης προσπαθεί να "πάρει δυνάμεις" για να συνεχίσει την κίνηση του Αυγούστου.

Η ημερήσια τάση είναι σαφώς ανοδική.

Είμαι όμως ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την πορεία της αγοράς, καθώς θεωρώ ότι η ανοδική κίνηση των 3 τελευταίων εβδομάδων αποτελεί διορθωτικό κύμα μετά τη μεγάλη πτώση του καλοκαιριού και όχι ξεκίνημα νέας ανοδικής πορείας που θα είχε ως στόχο την επαναπροσέγγιση των υψηλών έτους.

Εκτιμώ ότι η πτωτική γραμμή τάσης που ξεκινά από το υψηλό του Ιουνίου και περνά από το ενδιάμεσο υψηλό του Ιουλίου θα "βαρύνει" τον 25-άρη τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Για αυτό αναμένω ένα κλείσιμο κάτω από τις 368/370 μονάδες (περίπου 3% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα), το οποίο θα επιβεβαιώσει ότι η διάσπαση των αντιστάσεων που δημιουργούσαν τα χαμηλά Δεκεμβρίου 2013, Ιανουαρίου 2014 & Ιουλίου 2014 ήταν "αγοραστική παγίδα" (bull trap), κάτι το οποίο θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την πορεία του δείκτη μεσοπρόθεσμα.

Σε αυτά τα επίπεδα θα κλείσει και το κενό τιμών (gap) της Πέμπτης 21/8.

 

Αυτό το επίπεδο τιμών (368/370) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως stop-loss σε θέσεις με μεσομακροχρόνιο ορίζοντα καθώς θα επιβεβαιώσει ότι κινούμαστε προς επαναδοκιμασία των χαμηλών έτους.

Δεν πρέπει να μας ξεγελάσει η άνοδος που έκαναν οι ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, καθώς φαίνονται πλέον να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις.

Σεβόμαστε την ανοδική τάση αλλά εφαρμόζουμε stop σε τυχόν ανοιχτές αγοραστικές (long) θέσεις.

 

 

 

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 25ΑΡH (ημερήσιο):

 

Υπό το πρίσμα της τεχνικής ανάλυσης, η βραχυχρόνια (ημερήσια) εικόνα των επιμέρους τίτλων του 25-άρη είναι πολύ ενθαρρυντική.

ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ: FTSE-25, ΜΕΤΚ, ΜΙΓ, ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ

 

ΠΤΩΤΙΚΗ ΤΑΣΗ: -

 

ΑΝΑΜΟΝΗ: ΜΥΤΙΛ

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στα:

http://www.TheTradingStrategist.wordpress.com

http://Stocktwits.com/The_Trading_Strategist

http://www.GlobalTrader.gr

 

 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρον blog δεν παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Το περιεχόμενο του blog εκφράζει προσωπικές απόψεις -βασισμένες σε τεχνική ανάλυση- και έχει εκπαιδευτικό κ επιμορφωτικό χαρακτήρα. Το περιεχόμενο του blog σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως προτροπή για το άνοιγμα, κλείσιμο ή διατήρηση θέσεων σε οποιαδήποτε κινητή αξία που διαπραγματεύεται σε οποιαδήποτε αγορά, οργανωμένη ή μη. Ουδεμία ευθύνη φέρω για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης από πλευράς των αναγνωστών ή άλλων τρίτων! Για την παροχή επενδυτικών συμβουλών απευθυνθείτε σε πιστοποιημένους επαγγελματίες που λειτουργούν νόμιμα. Για την αναδημοσίευση μέρους ή όλου του περιεχομένου του άρθρου παρακαλείστε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μου, όπως και για οποιοδήποτε σχόλιο ή ερώτηση.

 

 

Σχετικές μετοχές:
FTSE ΜΕΤΚ ΜΙΓ ΜΟΗ ΜΠΕΛΑ ΜΥΤΙΛ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Τα άρθρα στο παρον blog εκφράζουν προσωπικές απόψεις και όχι επενδυτικές συμβουλές. Δε φέρω ευθύνη για τυχόν πράξεις από πλευράς των αναγνωστών ή τρίτων! Σχόλια και ανταλλαγή απόψεων είναι ευπρόσδεκτα.

The blog material does not constitute investment or trading advice. All opinions expressed in this blog are solely for information and educational purposes. I bear no responsibility for any actions made by third parties after reading the blog! Comments and exchange of ideas are very welcome.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις