ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ (email επικοινωνίας: thetradingstrategist@yahoo.com)
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Είμαι πιστοποιημένος τύπου Δ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και Χρηματοοικονομικά σε Αγγλία και Γερμανία. Έχω εργαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως trader, risk manager και οικονομικός αναλυτής. Ασχολούμαι καθημερινά με τις αγορές τα τελευταία 15 χρόνια και έχω σειρά δημοσιεύσεων σε επενδυτικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Για οποιαδήποτε πληροφορία και επικοινωνία είμαι στη διάθεση σας στο e-mail: THETRADINGSTRATEGIST@YAHOO.COM
Σύνδεσμοι


FTSE-25 Ελληνικές Μετοχές για Παρασκευή 29/8/2014 (Τεχνική Ανάλυση)
505 αναγνώστες
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014
17:56

Δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό κλείσιμο για τον FTSE-25, ο οποίος πάντως κρατιέται κοντά στα υψηλά 3 εβδομάδων.

Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι σαφώς ανοδική.

Είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την πορεία της αγοράς, καθώς δε βλέπω να ακολουθεί άνοδος τύπου "V" από τα χαμηλά έτους που σημειώθηκαν στις αρχές Αυγούστου, ούτε επαναπροσέγγιση των υψηλών του έτους στις επόμενες εβδομάδες.

Η ανοδική κίνηση των 3 τελευταίων εβδομάδων αποτελεί διορθωτικό κύμα μετά τη μεγάλη πτώση του καλοκαιριού και όχι ξεκίνημα νέας ανοδικής πορείας.

Εκτιμώ ότι η πτωτική γραμμή τάσης που ξεκινά από το υψηλό του Ιουνίου και περνά από το ενδιάμεσο υψηλό του Ιουλίου θα "βαρύνει" τον 25-άρη τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο δείκτης είναι "υπεραγορασμένος".

Αναμένω μες στις επόμενες ημέρες ένα κλείσιμο κάτω από τις 368/370 μονάδες (περίπου 4% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα).

Αυτό το κλείσιμο θα επιβεβαιώσει ότι η διάσπαση των αντιστάσεων που δημιουργούσαν τα χαμηλά Δεκεμβρίου 2013, Ιανουαρίου 2014 & Ιουλίου 2014 ήταν "αγοραστική παγίδα" (bull trap), κάτι το οποίο θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την πορεία του δείκτη μεσοπρόθεσμα.

Σε αυτά τα επίπεδα θα κλείσει και το κενό τιμών (gap) της προηγούμενης Πέμπτης.

Αυτό το επίπεδο τιμών (368/370) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως stop-loss σε θέσεις με μεσομακροχρόνιο ορίζοντα καθώς θα επιβεβαιώσει ότι κινούμαστε προς επαναδοκιμασία των χαμηλών έτους.

Δεν πρέπει να μας ξεγελάσει η άνοδος που έκαναν οι ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, καθώς φαίνονται πλέον να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις (κάτι που φάνηκε και την Τετάρτη).

Για τους παραπάνω λόγους έκρινα σκόπιμο το άμεσο κλείσιμο όλων των αγοραστικών (long) θέσεων στον FTSE-25.

Σεβόμαστε την ανοδική τάση αλλά εφαρμόζουμε stop σε ανοιχτές αγοραστικές (long) θέσεις.

 

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 25ΑΡH (ημερήσιο):

 

Υπό το πρίσμα της τεχνικής ανάλυσης, η βραχυχρόνια εικόνα των επιμέρους τίτλων του 25-άρη είναι πολύ ενθαρρυντική.

ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ: FTSE-25, ΕΕΕ, ΙΝΛΟΤ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ

 

ΠΤΩΤΙΚΗ ΤΑΣΗ:

 

ΑΝΑΜΟΝΗ: ΕΧΑΕ

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στα:

http://www.TheTradingStrategist.wordpress.com

http://Stocktwits.com/The_Trading_Strategist

http://www.GlobalTrader.gr

 

 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρον blog δεν παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Το περιεχόμενο του blog εκφράζει προσωπικές απόψεις -βασισμένες σε τεχνική ανάλυση- και έχει εκπαιδευτικό κ επιμορφωτικό χαρακτήρα. Το περιεχόμενο του blog σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως προτροπή για το άνοιγμα, κλείσιμο ή διατήρηση θέσεων σε οποιαδήποτε κινητή αξία που διαπραγματεύεται σε οποιαδήποτε αγορά, οργανωμένη ή μη. Ουδεμία ευθύνη φέρω για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης από πλευράς των αναγνωστών ή άλλων τρίτων! Για την παροχή επενδυτικών συμβουλών απευθυνθείτε σε πιστοποιημένους επαγγελματίες που λειτουργούν νόμιμα. Για την αναδημοσίευση μέρους ή όλου του περιεχομένου του άρθρου παρακαλείστε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μου, όπως και για οποιοδήποτε σχόλιο ή ερώτηση.

 

 

Σχετικές μετοχές:
FTSE ΕΕΕ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΠΕ ΕΧΑΕ ΙΝΛΟΤ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Τα άρθρα στο παρον blog εκφράζουν προσωπικές απόψεις και όχι επενδυτικές συμβουλές. Δε φέρω ευθύνη για τυχόν πράξεις από πλευράς των αναγνωστών ή τρίτων! Σχόλια και ανταλλαγή απόψεων είναι ευπρόσδεκτα.

The blog material does not constitute investment or trading advice. All opinions expressed in this blog are solely for information and educational purposes. I bear no responsibility for any actions made by third parties after reading the blog! Comments and exchange of ideas are very welcome.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις