ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ (email επικοινωνίας: thetradingstrategist@yahoo.com)
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Είμαι πιστοποιημένος τύπου Δ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ και Χρηματοοικονομικά σε Αγγλία και Γερμανία. Έχω εργαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως trader, risk manager και οικονομικός αναλυτής. Ασχολούμαι καθημερινά με τις αγορές τα τελευταία 15 χρόνια και έχω σειρά δημοσιεύσεων σε επενδυτικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Για οποιαδήποτε πληροφορία και επικοινωνία είμαι στη διάθεση σας στο e-mail: THETRADINGSTRATEGIST@YAHOO.COM
Σύνδεσμοι


FTSE-25 & Ελληνικές Μετοχές για Πέμπτη 28/8/2014 (Τεχνική Ανάλυση)
468 αναγνώστες
Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014
19:20

Ημέρα μικρής ενδοημερήσιας μεταβλητότητας η Τετάρτη για τον FTSE-25, ο οποίος κρατήθηκε στα υψηλό 3 εβδομάδων κλείνοντας αμετάβλητος.

Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι σαφώς ανοδική.

Ο δείκτης βρίσκεται πάνω από τις αντιστάσεις που δημιουργούσαν τα χαμηλά Δεκεμβρίου 2013, Ιανουαρίου 2014 & Ιουλίου 2014, καθώς και η πτωτική γραμμή τάσης που ξεκινά από το υψηλό του Ιουνίου και περνά από το ενδιάμεσο υψηλό του Ιουλίου.

Ένα κλείσιμο κάτω από το 370 θα σημάνει ότι η διάσπαση ήταν "αγοραστική παγίδα" (bull trap), κάτι το οποίο θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την περαιτέρω πορεία του δείκτη.

Αυτή η τιμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως stop-loss σε θέσεις με μεσομακροχρόνιο ορίζοντα.

Είμαι επιφυλακτικός για την πορεία της αγοράς, καθώς δε βλέπω να ακολουθεί άνοδος τύπου "V" από τα χαμηλά έτους που σημειώθηκαν στις αρχές Αυγούστου, ούτε επαναπροσέγγιση των υψηλών του έτους στις επόμενες εβδομάδες.

Θεωρώ ότι η πτωτική γραμμή τάσης που ξεκινά από το υψηλό του Ιουνίου και περνά από το ενδιάμεσο υψηλό του Ιουλίου θα "βαρύνει" τον 25-άρη τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αναμένω μες στις επόμενες ημέρες ένα κλείσιμο κάτω από τις 370 μονάδες, το οποίο θα επιβεβαιώσει ότι η διάσπαση των αντιστάσεων που δημιουργούσαν τα χαμηλά Δεκεμβρίου 2013, Ιανουαρίου 2014 & Ιουλίου 2014 ήταν "αγοραστική παγίδα" (bull trap), κάτι το οποίο θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την περαιτέρω πορεία του δείκτη μεσοπρόθεσμα.

Σεβόμαστε την ανοδική τάση αλλά εφαρμόζουμε stop σε long θέσεις.

Πολλά φυσικά εξαρτώνται από το διεθνές περιβάλλον και τη διάθεση ανάληψης ρίσκου, με τους αμερικάνικους δείκτες-οδηγούς να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά.

 

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 25ΑΡH (ημερήσιο):

 

Υπό το πρίσμα της τεχνικής ανάλυσης, η βραχυχρόνια εικόνα των επιμέρους τίτλων του 25-άρη είναι πολύ ενθαρρυντική.

ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ: FTSE-25, ΜΕΤΚ, ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ

 

ΠΤΩΤΙΚΗ ΤΑΣΗ: ΟΛΠ

 

ΑΝΑΜΟΝΗ: -

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στα:

http://www.TheTradingStrategist.wordpress.com

http://Stocktwits.com/The_Trading_Strategist

http://www.GlobalTrader.gr

 

 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρον blog δεν παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Το περιεχόμενο του blog εκφράζει προσωπικές απόψεις -βασισμένες σε τεχνική ανάλυση- και έχει εκπαιδευτικό κ επιμορφωτικό χαρακτήρα. Το περιεχόμενο του blog σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως προτροπή για το άνοιγμα, κλείσιμο ή διατήρηση θέσεων σε οποιαδήποτε κινητή αξία που διαπραγματεύεται σε οποιαδήποτε αγορά, οργανωμένη ή μη. Ουδεμία ευθύνη φέρω για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης από πλευράς των αναγνωστών ή άλλων τρίτων! Για την παροχή επενδυτικών συμβουλών απευθυνθείτε σε πιστοποιημένους επαγγελματίες που λειτουργούν νόμιμα. Για την αναδημοσίευση μέρους ή όλου του περιεχομένου του άρθρου παρακαλείστε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μου, όπως και για οποιοδήποτε σχόλιο ή ερώτηση.

 

 

Σχετικές μετοχές:
FTSE ΜΠΕΛΑ ΜΥΤΙΛ ΟΛΠ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Τα άρθρα στο παρον blog εκφράζουν προσωπικές απόψεις και όχι επενδυτικές συμβουλές. Δε φέρω ευθύνη για τυχόν πράξεις από πλευράς των αναγνωστών ή τρίτων! Σχόλια και ανταλλαγή απόψεων είναι ευπρόσδεκτα.

The blog material does not constitute investment or trading advice. All opinions expressed in this blog are solely for information and educational purposes. I bear no responsibility for any actions made by third parties after reading the blog! Comments and exchange of ideas are very welcome.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις